Muuseumit külastab saksa ajaloolane ja Saksa-Vene ekspert Gerd Koenen

Email Print PDF
There are no translations available.

27. novembril külastab Okupatsioonide Muuseumit saksa ajaloolane ja Saksa-Vene ekspert Gerd Koenen

 

Härra Koeneni võtab vastu direktor Kadri Viires, kes tutvustab muuseumi loomislugu ja sellele järgneb ringkäik kuraator Jean-Loup Rousselot´ga, et tutvuda püsiekspositsiooni ja vastavatud fotonäitusega “Ukraina 2014ˮ.

Gerd Koenen. Foto: Anne Faden

 

Algusega kl 16 toimub Välisministeeriumis ettekandekoosolek teemal “Saksamaa Vene-kompleks ja Ukraina kriis. Ajalugu ja tänapäev”.

Saksakeelse ettekande peab hr Gerd Koenen, kes on arvukate raamatute ja artiklite autor, mis käsitlevad Saksa-Vene suhteid 20. sajandil ja kommunismi ajalugu. Ettekandes käsitleb ta Saksamaa ja Venemaa rolli Ida-Euroopas, eriti Baltikumis peale 1917. aastat ning Saksamaa ja Venemaa pingeliste suhete tajumist Esimese maailmasõja taustal. Samuti arutleb ta Vene-Saksa suhete hetkeolukorra teemal.

Ettekanne toimub sünkroontõlkega eesti keelde. Oma osalemissoovist palun teada anda aadressil CLOAKING ja lisada isikut tõendava dokumendi number.

Üritust korraldab Eesti Välispoliitika Instituut koostöös Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkonnaga. Gerd Koenen külastab Eestit Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkonna kutsel.

 

Vaata lähemalt Gerd Koeneni kohta siit…